Wednesday 17 December 2008

Ladyhawke - поздрави от Нова Зеландия



Родената през 1981 г. в Уелингтън, Нова Зеландия Филипа Браун, по-известна под името Ladyhawke, е едно от най-новите лица в ню уейв музиката. Израстналата на островите на кивито Пип (както обича да се обръщат към нея) музикално се е развивала в Австралия. От дете тя проявява завиден интерес към музиката и в последствие превръща страстта си в професия. След множество проекти на Зеления континент Пип си стяга багажа и отлита към една от люлките на европейската музика - Лондон

Септември 2008 излиза дебютният й албум "Ladyhawke", който е живото доказателство, че ню уейв музиката нито е мъртва, нито пък е в застой. Интересната комбинация от ню уейв/електропоп и инди музика превръщат "Ladyhawke" в повече от приятно музикално преживяване. Черпила вдъхновение от широката ню уейв сцена Пип усърдно е подбирала това, което иска да звучи и с финес поднася емоциите си, с които зарежда всяка песен.

До българските музикални станции едва ли скоро ще достигне Ladyhawke, но не бива да се изненадваме. Затова не разчитайте да чуете талантливата новозеландка по Енерджи, а бързо си изровете албума. За тези, които не са почитатели на такава музика все пак им препоръчвам да чуят кавъра й на "Womanizer" на Бритни Спиърс. За мен лично много по-добро попадение от лигавото присъствие на американската превзета друсалка.

No comments: